Sajtóközlemények

Új fényben ragyognak a Hotelstars csillagok - 2020. július 7.
A megújult követelmények révén a Hotelstars Union korszerű és átlátható csillagbesorolási rendszert kínál Európa több mint 22 000 minősített szállodájában, 1,2 millió szobához.

Az új követelménylista (Szállodai kategorizálás 2021-2025) ide kattintva elérhető!
 tovább ...

Megalapításának 10. évfordulóját ünnepli a HOTELSTARS UNION - 2019. december 14.

Az európai szállodák egységes csillagbesorolásának alapjait pontosan 10 évvel ezelőtt tették le Prágában. A Hotelstars Union-t (HSU) 2009. december 14-én a Cseh, a Holland, a Magyar, a Német, az Osztrák, a Svájci és a Svéd Szállodaszövetség alapította a HOTREC -  az Európai Unió tagországai szálloda, éttermi, és kávéházi szövetségeinek ernyőszervezete - égisze alatt.

 

 tovább ...

Hotelstars minősítések 2019. január - november - 2019. november 30.

A Hotelstars Nemzeti Védjegy Bíráló Bizottsága a Minősítő Bizottság javaslatai alapján 1 db 1*-os, 4 db 2*-os, 30 db 3*-os, 12 db 3*superior, 59 db 4*-os, 10 db 4*superior és 3 db 5*-os, valamint 2 db 3*-os, 4 db 4*-os és 1 db 5*-os wellness és 2 db arany, 3 db ezüst és 1 db bronz fokozatú családbarát védjegyet adományozott eddig 2019-ben.

 

Megújultak a Hotelstars wellness kritériumok - 2019. február 1.

 Az MSZÉSZ szekértői munkacsoportja elvégezte a Hotelstars wellness kritériumainak megújítását. A munka során meghatározták azokat az ú.n. "gasztro" kritériumokat, amelyek - a korszerű vendégigényeket kielégítve - elvárhatók a wellness szállodákban.

 

Családbarát védjegyet indít az MSZÉSZ - 2018. november 21.

A Hotelstars Union rendszeren belül működő, 91 pontból álló, a szálloda teljes működésére és szemléletére kiterjedő családbarát minősítési rendszert indít a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az első minősítések már idén megtörténhetnek.

 

Új HOTELSTARS minősítések - 2018. november 1.

A Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága újabb szállodák minősítéséről döntött s ezzel tovább emelkedett a csillagok használatára jogosult hazai hotelek száma. Jelenleg 370 magyarországi szálloda rendelkezik Hotelstars minősítéssel, mely a hazai szállodai kapacitás közel 50%-át fedi le.

 

Szlovénia is csatlakozott a Hotelstars-hoz - 2017. április 27.

 Szlovénia csatlakozásával a Hotelstars Union immár 17. tagját köszönti.
A Hotelstars Union örömmel fogadta a szervezet bővüléséről szóló híreket legutóbbi ülésén, melyet az európai hotelek, éttermek és kávézók ernyőszervezete, a HOTERC Közgyűlésének alkalmából tartottak Tallinban.
 

 tovább ...

HOTELSTARS minősítések - 2017. február 9.

A Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló Bíráló Bizottság legutóbbi ülésén az alábbi szállodáknak adományozott HOTELSTARS védjegyet

 tovább ...

Az Európai Unió intézményei támogatják a Hotelstars Union további erősítését - 2016. március 16.

A Hotelstars Union az európai szállodaminősítési rendszer legutóbbi fejlesztéseit mutatta be az Európai Parlament és az Európai Bizottság tagjainak. “A Hotelstars Union kiváló példája az alulról jövő iparági kezdeményezésnek. A rendszer Európában történő egyre szélesebb körű alkalmazása lehetővé teszi az európai és harmadik országbeli vendégek számára a szállodai ajánlatok egyértelmű összehasonlítását”– összegezte elismerően az eredményeket Isabella de Monte, az Európai Parlament tagja. “Az EU többi országában is szükséges a rendszer további támogatása, bevezetése” – jelentette ki de Monte.

 tovább ...

Újabb HOTELSTARS minősítések - 2015. december 18.


Az első minősítési periódus (2010-2014) lezárultával jó ütemben történik a szállodák újraminősítése, így számos hotel - immár második - minősítésére is sor került, melyek már korábban is megszerezték a Hotelstars minősítést. 

 tovább ...

Az Európai Parlament támogatja a Hotelstars Uniont - 2015. november 2.

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadták a turizmusról szóló jelentést, melyben a Hotelstars Union (HSU) is szerepel. A döntésnek azért is különösen örülünk, mert az akkor született, amikor a magyar szövetség gyakorolja a HSU rotációs elnökségét 2015-ben. 

 

 tovább ...

Gyors ütemben halad a szállodák újraminősítése - 2015. augusztus 3.

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel tovább emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

 tovább ...

A Hotelstars Union üdvözli az UNWTO tanulmányait az online vendégértékelések és a szállodai kategori - 2015. március 17.

A Hotelstars Union (HSU) üdvözli a napokban az UNWTO által megjelentetett az “Online vendégértékelés és szállodai minősítő rendszerek” és a “Szállodai minősítő rendszerek: kritériumok megújulása a 4 és 5 csillagos szállodákban ” című tanulmányokat.

 tovább ...

Már 400 hazai szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat - 2014. december 22.
Újabb 15 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 400-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma. tovább ...

Már 385 hazai szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat - 2014. október 10.

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága, s ezzel 385-re emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

 tovább ...

Újabb szállodák kaptak Hotelstars csillagokat - 2014. augusztus 1.

Újabb 8 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 380-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

 tovább ...

Újabb 13 szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat - 2014. március 3.

Újabb 13 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 368-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

 tovább ...

Átadták a 350 HOTELSTARS védjegyet - 2013. október 10.


Október 9-én ünnepélyes keretek között adta át a HOTELSTARS Wellness védjegytáblát dr. Horváth Viktória az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára és dr. Niklai Ákos az MSZÉSZ alelnöke a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA ****superior szálloda képviselőinek.

 tovább ...

343 hazai szálloda kapott már HOTELSTARS csillagokat - 2013. július 29.

Újabb 10 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 343-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

 tovább ...

További két ország szakmai szövetsége csatlakozott a Hotelstars Union-hoz - 2013. június 4.

A HOTELSTARS harmonizált szállodaminősítési rendszer továbbra is terjed az európai országokban. Dánia és Görögország csatlakozásával, így már 15 országban azonos szállodaminősítési rendszert alkalmaznak.

 tovább ...

Már 333 hazai szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat - 2013. június 3.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló Bíráló Bizottság legutóbbi ülésén 1 db 2*-os, 4 db 3*-os, 6 db 4*-os és 1 db 4* superior védjegyet adományozott.

 tovább ...

A 300. Hotelstars tábla ünnepélyes átadása - 2013. március 6.

dr. Horváth Viktória, az NGM turisztikáért felelős helyettes államtitkára ünnepélyes keretek között adta át a 300. Hotelstars-védjegytáblát  Hajdúszoboszlón, a Hunguest Hotel Aqua-Solban.
 

 tovább ...

Már 300 hazai szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat - 2012. december 19.

Újabb 17 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 300-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

 tovább ...

Újabb 14 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizot - 2012. november 9.

Az eddig regisztrált 481 szállodából 283 került minősítésre, mely a hazai szállodai kapacitás több, mint 40%-át fedi le. 

 tovább ...

Átadták a 250. csillagos táblát - 2012. szeptember 21.

250 fölé emelkedett a Hotelstars Nemzeti Tanúsító Védjeggyel rendelkező szállodák száma. 


 

 

 tovább ...

Újabb szállodák kaptak Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegyet - 2012. szeptember 14.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  képviselőíből álló Bíráló Bizottság 2012. szeptember 13-án tartotta második ülését, mely során újabb 16 szálloda pályázati minősítéséről, csillagok szerinti besorolásáról döntöttek.
 

 tovább ...

A Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy – Hotelstars minősítés Bíráló Bizottság első ülése - 2012. július 23.

Az MSZÉSZ tájékoztatása szerint megtartotta első ülését a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  képviselőíből álló Bíráló Bizottság 2012. július 18-án, mely során Fodor Olivért az NGM Turisztikai és Vendéglátóipari főosztály osztályvezetőjét választották a bizottság soros elnökének.

 

 tovább ...

A HOTELSTARS lett a NEMZETI SZÁLLODAI TANÚSÍTÓ VÉDJEGY - 2012. június 12.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2012. június 12-én megállapodást kötött, mely szerint a HOTELSTARS harmonizált európai minősítő rendszert - Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjeggyé emelve - alkalmazzák a hazai szállodák minősítésére.
A közös szándék szerint a szálláshelyek minőségét tanúsító védjegy elősegíti a szolgáltatási színvonal növelését, magas szinten tartását, a fogyasztók tájékoztatását, védelmét, ezáltal hozzájárul a turisztikai piac kiegyensúlyozott fejlődéséhez.
Olyan szálláshely tanúsító védjegy használatát tartják szükségesnek, amely országosan és nemzetközi szinten egyaránt alkalmas a magas minőséget nyújtó szolgáltatók pozitív megkülönböztetésére.
Céljaik elérését a Hotelstars Nemzeti Szállodai Védjegy széles körű elterjedése biztosíthatja.
 

 

A Hotelstars lesz a nemzeti tanúsító védjegy - 2012. május 14.

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke 2012 május 10-én együttműködésre vonatkozó szándéknyilatkozatot írt alá.

 tovább ...

A Lotus Therme Hotel & Spa kapta a 225. Hotelstars védjegyet - 2012. május 11.

Állami tulajdonú védjeggyé válhat a Hotelstars Union - 2012. február 14.

Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai és vendéglátó-ipari főosztályának vezetője arról tájékoztatta a sajtótájékoztatón résztvevőket, hogy a kormányzat arról döntött, hogy a Hotelstars Union által felállított rendszert szeretné nemzeti szintű, állami tulajdonú védjeggyé emelni a szállodák esetében.

 tovább ...

200. Hotelstars védjegy a Globall Football Park and Sporthotelnek - 2012. január 27.

 A hazai Hotelstars Union minősítési rendszerben megméretett szállodák sorában 200. házként kapta meg ünnepélyes keretek között a négycsillagos minőséget igazoló védjegytáblát a Globall Football Park & Sporthotel január 26-án, Telkiben.

 tovább ...

Bíztató kilátások Hotelstars ügyben - 2011. december 1.

Az MSZÉSZ megújult vezetésével már a tárgyalások lezárása is elérhető közelségben van – tájékoztatta a honatyákat a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

 tovább ...

A lipóti Hotel Orchidea a 175. Hotelstars védjegyet viselő szálloda - 2011. november 5.

Ünnepélyes keretek között Kovács István, az MSZÉSZ főtitkára átadta a 175. Hotelstars védjegyet a sikeresen pályázó Orchidea Hotel**** Lipót tulajdonosai, Tóthné Farkas Teodóra és Tóth Péter részére.

 tovább ...

150. Hotelstars minősítés - Boscolo Budapest - 2011. szeptember 29.

A Boscolo Budapest a 150. szálloda Magyarországon, amelyik átvehette a sikeres Hotelstars Union minősítést igazoló oklevelet és réztáblát.

 tovább ...

Debrecenbe került a 100. magyarországi Hotelstars Union védjegy - 2011. július 21.

Július 20-án ünnepélyes keretek között, sajtótájékoztató keretében adták át Debrecenben a 100. Hotelstars Union elismerő oklevelet és táblát a négycsillagosra minősített Lycium Hotel igazgatójának, Balázs Csabának.

 tovább ...

Bizottsági állásfoglalás a védjegyrendszerről - 2011. június 30.

 A szállodai minősítés területén olyan védjegyre van szükség, amely illeszkedik az európai uniós normákhoz, és figyelembe veszi a hazai szakmai elvárásokat is, mint például az EU-ban egyre több tagországban alkalmazott szállodaminősítési rendszer, a Hotelstars Union.

 tovább ...

A HOTELSTARS elterjedése megállíthatatlan! - 2011. május 18.

 Luxemburg is a tagok között

 tovább ...

A Hotelstars Union az Európai Parlamentben - 2011. március 8.

 A HOTREC, az Európai Szállodák, Éttermek és Kávéházak Szövetsége március elsején mutatta be az Európa Parlamentben az EU-s intézmények, parlamenti szakbizottságok számára az idén immár 10 országban bevezetett egységes szállodai osztályba sorolási rendszert, a Hotelstars-t.

 tovább ...

Hotelstars Union in the European Parliament - 2011. március 4.

Hotel classification in Europe – Vice-President Tajani applauds hotel industry’s achievements towards a European common classification system

 tovább ...

A Hotelstars Union az Európai Parlamentben - 2011. március 3.

A HOTREC, az Európai Szállodák, Éttermek és Kávéházak Szövetsége az Európai
Parlamentben bemutatta az idén immár 10 országban bevezetett Hotelstars.eu új szállodai
kategorizálási rendszert.

 tovább ...

Reaching for the Stars - 2011. március 2.

Towards a Unified European Hotel Classification System

 tovább ...

Hotel classification in Europe - 2010. december 10.

Estonia, Latvia and Lithuania join the Hotelstars Union

 tovább ...

Első minősített szállodák - 2010. december 2.

Megvannak a Hotelstars Union első minősített szállodái

 tovább ...

Startol a Hotelstars Union - 2010. november 17.

Itthon is startol a Hotelstars Union

 tovább ...

Átvennék a Hotelstars Union rendszert - 2010. november 1.

Balti országok, Törökország és Izrael is átvennék a Hotelstars Union rendszert

 tovább ...

HOTELSTARS UNION - 2009. december 14.

Megalakult a HOTELSTARS UNION

 tovább ...
Copyright 2010 Magyar Szállodaszövetség